9 Ocak 2013 Çarşamba

Daniel Sturridge


9 yaşında Aston Villa altyapısında başladı Sturridge'in futbol macerası. İlk transferini henüz 12 yaşındayken yaptı ve Coventry altyapısına transfer oldu. Bir sene sonra da Manchester City'ye transferi gerçekleşti. Owen'dan beri adam akıllı golcü çıkaramayan İngilizler severdi bu tip oyuncuları. Yeni bir "wonderkid" geliyordu.

2003'te ayak bastığı City altyapısında 3 sene geçirdi ve 2006'da A takıma çıkmayı başardı genç forvet. 2006-2009 yılları arasında 32 kez giydi mavi formayı, 6 gol kaydetti. City'de kendisini tam anlamıyla kabul ettiremedi. Tabiri caizse "Genç Semih" muamelesi görünce, Semih gibi durmadı ve 2009 yazında, 20 yaşındayken 7.25 M€ bedelle Chelsea'ye transfer oldu.

Burada iyi başlayan Sturridge, gol bulmakta sıkıntı çekince yavaş yavaş gözden düştü. Yeteneklerini herkes biliyordu ama bir golcünün gol atması gerekiyordu. O da bunun farkındaydı. Reserve ligde de forma giydi. Bir ara Bolton'a kiralık gitti. Chelsea de olmamıştı. 3.5 yıl süren bir diğer mavi kariyerinde 96 maçta 24 gol kaydetti. 0.25'e tekabül eden gol ortalaması, onun Chelsea'de kalması için yeterli değildi.

Geçtiğimiz hafta Liverpool, 15 M€ bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı Sturridge'i. Kötü geçen Chelsea macerası bile değer kaybettirmemiş, hatta değeri ikiye katlanmıştı. Ya da Liverpool'un iş bilmezliği. Ne olursa olsun bu işten karlı çıkan Chelsea, Sturridge'den sahada alamadığı katkıyı, ekonomik olarak almış oldu.

Liverpool formasıyla çıktığı ilk maçta, FA Cup maçında golünü attı Sturridge. Bencilliği yüzünden eleştirilen Sturridge'in bir talihsizliği de, bencilliğin piri olan Suarez'le birlikte oynayacak olması. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen Premier Ligin City, Chelsea ve Liverpool gibi üç büyük kulübünde forma giyen golcünün iyi başlayan Kırmızı kariyeri bakalım nasıl devam edecek...

Hiç yorum yok: