15 Mayıs 2013 Çarşamba

Serdar Özkan


Serdar Özkan, Beşiktaş formasıyla ilk maçına Aralık 2003'te çıkmış olsa da, taraftarla ilk gerçek buluşması 2007 Ağustos'unda oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı olmuştu. Moldova ekibi Sheriff karşısında 90 dakika oynamış ve sağ kanadı hallaç pamuğu gibi atmıştı. Altyapıdan çıkan her oyuncuda olduğu gibi, ekstra sempati ve toleransla bakılan Serdar, aynı sene daha 20 yaşında Milli Takıma çağrılmıştı. Uzun yıllar sonra altyapıdan bir yıldız adayı çıkaran Beşiktaş'ta taraftar çok umutluydu.

O sezon ligde 30 maçta, toplamda 43 maçta forma giydi. Bu yaşta bir oyuncu için çok iyi rakamlardı bunlar. 2008-2009 sezonunda da iyi bir performansı gösterdi Serdar Özkan. Onu düzenli oynatan Ertuğrul Sağlam görevi bırakmış, yerine gelen Mustafa Denizli de formayı vermişti Serdar'a. Ama yanlış giden bir şeyler vardı. Serdar'ın genç yaşta yakaladığı başarı, Beşiktaş gibi büyük bir takımın ilk 11 oyuncusu olması, ben oldum düşüncesi oluşturdu kafasında. İdmanlarda çalışmadı, laubali hareketler yaptı, gece hayatı tatlı geldi. Altyapıdan geldi, kaç yıl sağda solda kiralık oynadı, formayı zor kaptı, değerini bilir Serdar bozulmaz diyordu taraftar, olmadı, bozuldu Serdar.

2009-2010 sezonunda ligde sadece 12 maçta forma giydi. Çoğunda da oyuna sonradan girdi. Sezon bitiminde Galatasaray'ın yolunu tuttu. Bir fırsat daha belirmişti Serdar için. Toplam 17 maça çıktı, olmadı. Birden zirve yapan kariyer eğrisi düşmeye başlamıştı. Ankaragücü, Samsunspor ve halen forma giydiği Şanlıurfaspor oldu sonraki durakları. Arda Turan'dan daha yetenekli olduğu söylenen, Türk Messi yakıştırmaları yapılan Serdar Özkan, Beşiktaş ve Galatasaray gören kariyerine, 25 yaşında PTT 1. Lig'de devam ediyor...

Hiç yorum yok: