9 Mayıs 2012 Çarşamba

Atletik Gençler

uefa.com

UEFA Avrupa Ligi final maçında bu akşam iki İspanyol takımı karşılaşacak. UEFA'nın deyişiyle all-Spanish finalde Athletic Bilbao ile Atletico Madrid kupayı kazanmak için mücadele verecek. Romanya'nın Bükreş kentindeki maç saat 21:45'te ve NTV'den yayınlanacak.

Atletico 2. turda Beşiktaş'ı elemişti hatırlayacaksınız. Athletic Bilbao ise henüz yolun başında, play-off turunda Trabzonspor ile eşleşmişti. San Mames'teki maç 0-0 bitmiş, Trabzonspor avantajlı bir skorla Avni Aker'deki maçı beklemeye başlamıştı. Ama ülkemizdeki şike skandalı nedeniyle TFF Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Liginden men edince bu kupaya Trabzonspor katılmış ve play-off rövanş maçı oynanmadan Athletic Bilbao üst tura yükselmişti. Rövanş maçı oynansa ve Trabzonspor kazansaydı, bugün farklı bir final izleyecektik. Şikemiz UEFA finalini bile etkiliyor yani. Büyüğüz.

Atletico Madrid'teki temsilcimiz Arda Turan için de farklı bir heyecan olacak bu akşam. 2000'de abileri bu kupayı kaldırırken, o Galatasaray altyapısındaydı. O gün imrenerek baktığı abilerinin kazandığı başarıyı bugün başka forma altında yakalayabilir. Takımının oynadığı son iki maçta süresi düştü aslında. Sociedad maçında 55'te yerini Salvio'ya bırakırken, Malaga maçına Simeone Arda yerine Salvio ile başladı. Arda 74'te Diego'nun yerine oyuna girdi. Sociedad maçında Arda oyundan çıktıktan sonra beraberlik golünü yiyen Madrid, Malaga maçında Arda oyuna girdikten sonra galibiyet golünü attı. Bu işaretleri değerlendirir inşallah Diego Simeone. Bu akşam da Salvio ile başlayabilir veya Tiago'yu kullanıp orta sahayı kalabalık tutmak isteyebilir. Bunlar ihtimal dahilinde ama ben Arda'nın 11 çıkacağını tahmin ediyorum. Atletico Beşiktaş'ı elemiş olsa da safımız belli. Arda'yı destekliyoruz. Athletic vs. Atletico..

Hiç yorum yok: