10 Mayıs 2012 Perşembe

Kadro Kalitesi


Avrupa Ligi Finalini Athletic Bilbao'yu 3-0 yenen Atletico Madrid kazandı. Maça 11'de başlayan milli oyuncu Arda Turan başarılı bir maç çıkardı. 2. golün asistini yapan Arda uzatma dakikalarında yerini Dominguez'e bıraktı. Avrupa'daki ilk yılında UEFA Kupası kaldırmak onun adına sevindirici. Devamı gelir inşallah.

Skor Atletico adına çok rahat bir maç oldu izlenimi verse de, maçın ortada olduğunu söylemek yanlış olmaz. Madrid ekibi daha iyi oynadı ama bu biraz da öne geçmenin verdiği avantajla oldu. Öyle ezici bir üstünlük kuramadılar Bilbao'ya karşı. 3 gol de bireysel beceri sonucu geldi. İlk golde Falcao'nun vuruşu usta işi. Belki 2. gol takım organizasyonu denebilir ama futbolcuların %99'u Falcao'nun topu alıp döndüğü anda vururdu. Falcao topu çekip önünü boşalttı ve rahat bir gol attı. Diego'nun golü zaten tamamen yetenek.

İki takım arasındaki fark da buydu. Athletic Bilbao çok genç ve dinamik bir takım. Ancak böyle maçlarda sorumluluk alacak tecrübeli oyunculara ihtiyaç duyuyor takımlar. Bilbao'da bunu 19 yaşındaki Mıniain elinden geldiğince yapmaya çalıştı ama bir yere kadar. Atletico Madrid kaliteli ayaklarıyla golleri buldu ve kupaya uzandı. İyi de oldu. Diego Simeone ligde de ilk 4'e kalmayı başarırsa şayet, aldığı görevi fazlasıyla yerine getirmiş olacak. Gelecek sene daha sağlam bir Atletico Madrid beklemek de yanlış olmaz.

Hiç yorum yok: