23 Mayıs 2012 Çarşamba

Sıradaki Gelsin

bjk.com.tr

Beşiktaş Milangaz Sinan Erdem'de konuk ettiği Galatasaray MP'ı 84-73 yenerek seride durumu 3-1'e getirdi ve finale yükselen ilk takım oldu. Yine dolu tribünler önünde oynanan maçta son çeyreğe kadar önde olan takım Galatasaray'dı. Son çeyrekte Beşiktaş yakaladığı 13-0'lık seriyle maçı kopardı. Kaptan David Hawkins 24 sayıyla maçın en skoreri olurken, Carlos Arroyo 23 sayı ile oynadı. İki yıldız Beşiktaş'ı adeta sırtladı. Skor anlamında Zoran Erceg ve Pops Mensah Bonsu'dan da katkı alan takımda herkes özveriyle mücadele etti. Kadro darlığı nedeniyle her oyuncu 2 kişilik oynadı desek yanlış olmaz.

Serinin ilk maçında Beşiktaş maça oldukça kötü başlamış, toparlanmasına rağmen maçı kazanamamıştı. Aslında şans da geldi ama son saniyede Carlos Arroyo'nun şutu çemberin içinden çıkınca 1 sayı farkla gitmişti maç. O maçı da alsak sürpriz olmayacaktı yani. Sonraki üst üste 3 maçı da kazanmak, Galatasaray gibi güçlü bir rakibe karşı büyük başarı. Koç Ergin Ataman ve oyuncuları ne kadar kutlasak azdır.

Seri henüz başlamadan bu serinin galibi şampiyon olur demiştik. Bu düşüncemi hala koruyorum. Beşiktaş ve Galatasaray ligin en iyi basketbol oynayan iki takımı. Beşiktaş playofflarda performansını daha da arttırdı. Tek sıkıntı oyuncuların çok süre almalarından dolayı yorulmaları ve final serisinde performans düşüşü yaşamaları olabilir. Veya olmaz inşallah ama sakatlık. Final serisi 4 galibiyet üzerinden oynanacak. Serinin 7 maça uzama ihtimali var. Daha zorlu bir mücadele bekliyor takımı. Rakip bu akşam belli olabilir. Seride 2-1 önde olan Anadolu Efes, saat 19:00'da Banvit'i ağırlayacak Sinan Erdem'de. Efes kazanırsa rakibimiz olacak. Yok Banvit kazanırsa son maç Cumartesi günü Balıkesir'de oynanacak.

Rakip kim olursa olsun, zor kısmı geçtik, şampiyonluk hiç olmadığı kadar yakın. Türkiye Kupası ve EuroChallenge Cup'tan sonra bir de şampiyonluk tadından yenmez. Futbolda berbat geçen bir sezondan sonra, basketbol takımı camiaya ve taraftara kaybettiği heyecanı geri verdi. Daha önce Türkiye'de olmuş mudur bilmiyorum ama, takımdan triple-double geliyor..

Hiç yorum yok: