16 Nisan 2012 Pazartesi

Final Beşiktaş'a Süper mi?


Değil. Aksine ızdırap, işkence. Bu kadar kötü geçen bir sezonda 4. olup Avrupa Ligi'ne gitme şansı yakalamak bizim için yeterliydi. Ama sağ olsun Süper Final buna izin vermedi. Beşiktaş ve Trabzonspor'un ilk 2 ile puan farkı o kadar çok ki, iki takımın da play-offlarda tek amacı sonuncu olmamak ve o saçma sapan Avrupa Ligi'ne gidecek son takımı belirleyecek maçı oynamak zorunda kalmamak. Kimin aklına gelmişse ligi 3. bitiren yerine 8. bitiren takımı Avrupa'ya yollamaya çalışıyorlar.

Beşiktaş'ın mevcut durumu 4. olunması halinde 2. dörtlüden kim gelirse gelsin ışık vermiyor. İBB'ye zaten şansımız tutmuyor, Eskişehir de, Sivas da, Bursa da şu an bizden daha "takımlar" ve daha formdalar. Yani normalde Avrupa ile kotaracağımız bu dandik seneyi şayet 4. olursak avuçlarımız yalayarak kapatabiliriz. Bu duruma düşmemek için evimizde oynayacağımız maçları almak çok önemli. Dün Trabzon Fener'e kaybetti malum, zaten deplasmanda maç alabileceklerini düşünmüyorum, bizim Trabzon'dan çıkaracağımız bir beraberlik veya galibiyet 3.'lüğü getirir. Bu akşam erteleme maçında serinin ilk maçına çıkıyoruz. Kendi evimizde kaybetme lüksümüz yok. Tüm sezon yayan topçulara da ikinci bir şans aslında bu Süper Final dalgası. 6 maç efendi gibi oynayıp aklayabilirler kendilerini. Q7'den, Simao'dan beklentiler büyük. Ahanda vitrin. Hadi bakalım.

Üst taraf için de bir kaç şey söylemek gerekir. 5 puan fark vardı, dün 2'ye indi bu fark. Bu akşam Galatasaray'ın olası puan kaybı onları strese sokarken, Fenerbahçe'yi coşturur. Bunun bilincinde oynayacaklar. Cimbom gerçekten şahane bir sezon geçirdi ama hak ettikleri şampiyonluğu henüz alamadılar. 11 puanlık fark hooop 5 puan oluverdi. Şimdiye kadar olduklarından daha iyi olmak zorundalar yoksa bu güzel takıma yazık olacak. Zira Fenerbahçe 6 maçı da alırsa şampiyon oluyorlar. Böyle bir motivasyonları var. 6'nın 1'i gitti 5'i kaldı. Geriden gelenin de her zaman arkasında rüzgarı vardır. Galatasaray'ı yakalanma psikolojisi bozabilir. Velhasılı kelam tek temennimiz bu rezil senenin üstüne mum diken play-off teranesi ilk ve son olsun, 10 takım Nisan'da sezonu kapatmasın, şampiyonda 34 maçta çatır çatır top oynayıp hak eden takım olsun. Bu ney ya!

Hiç yorum yok: