28 Haziran 2012 Perşembe

O An-XII

uefa.com

Şu penaltı 3 cm daha aşağıya vursa direkten içeri girer. İspanya'nın son penaltısı bu şekilde gol olmuşken Portekiz adına büyük şanssızlık. Bruno Alves'e ciddi anlamda yazık oldu. 3. penaltıyı atmak üzere ceza sahasına girmişken muhtemelen teknik direktör Paulo Bento'nun da onayıyla Nani tarafından geri gönderildiği anda Alves bitmişti zaten. Psikolojinin çok önemli olduğu penaltılarda ben olsam Alves'e bir daha penaltı attırmazdım.

Lakin bu kez İspanya'nın stoperi Sergio Ramos'un panenka penaltısı sonrasında topun başına geçtiğinde eminim izleyenlerin çoğu benim gibi penaltıyı kaçıracağını tahmin etmiştir. Ronaldo efendi 5. penaltıyı kullanıp kahraman olma hesapları yaparken, Coentrao, Veloso gibi isimler ortalarda gözükmezken ihale Alves'e kaldı. Turnuva başından beri ilk kez İspanya'ya dur diyebilen takım olan Portekiz, hem topla oynama konusunda rakibine ezilmedi, hem de gol pozisyonu anlamında çok daha zengin bir maç çıkardı. Penaltılar her zaman adaletsizdir, ancak bu sefer çok daha adaletsiz oldu. O An; Bruno Alves'in topu usulca direğe doğru giderken..

1 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Aslında sanılanın aksine maç penaltılara kaldığında en iyi seçim savunma oyuncularıdır. 2 saatin sonunda en az yorulanlar stoperlerdir. Bunu 1995 ŞL Finalinde Marcello Lippi'den duymuştum. Ravanelli, Vialli yerine Ferrara'yı Montero'yu topun başına gelirken garipsemiştik. Hiç penaltı kaçırmadı Juventus.

Alves'e attırması doğruydu. Ancak Nani ile yaşanan gel-git durumu ister istemez konsantrasyonunu bozacaktı. Yine de iyi vurdu.