6 Haziran 2012 Çarşamba

Son Adım

tbl.org.tr
 Kaptan Işığı Gördü!

TBBL Playoff final serisi 4. maçı dün Abdi İpekçi'de oynandı. Beşiktaş konuk ettiği Anadolu Efes'i tam 26 sayı farkla 81-55 yendi ve rakibinin seride durumu eşitlemesine izin vermedi. 4 galibiyeti bulan takımın şampiyon olacağı seride takımımız 3-1 önde. Şampiyonluk için son bir adım kaldı, son bir maç.

Son olmasını umduğumuz maç 8 Haziran 2012 Cuma günü saat 20:00'de Abdi İpekçi'de olacak. İlk 4 maçtan sonra takımlar sırayla 1'er maç ev sahibi olacaklar. Cuma günü ev sahibi Anadolu Efes olacak. Tabi ne fayda, taraftar üstünlüğü Efes'in tüm engellemelerine rağmen Beşiktaş'ta olacaktır. Dün aldıkları ağır mağlubiyetten sonra Efes ya reaksiyon gösterecek ya da o baskı altında ezilecek. Efes'in ruhu olarak gördüğüm Kerem Gönlüm'ün coşmasına izin vermezsek rahat bir galibiyet daha alacağımızı düşünüyorum. Tahminim Beşiktaş'ın seriyi 6. maça bırakmadan 4-1 ile bitirmesi.

Dün 23 sayı atarak maçın en skoreri olan kaptan David Hawkins başta olmak üzere tüm yabancılarımızdan en yüksek verimi alıyoruz. 95'li Kartal'dan sonra 93'lü Mehmet Ali Yatağan da dün süre aldı. Mehmet Yağmur, Serhat Çetin, Barış Hersek gibi yerliler istikrarlı bir şekilde katkı vermeye devam ediyorlar. Geçen sene benim çok beğendiğim ama bu sene Ergin Ataman'ın sakatlığından sonra pek düşünmediği Marcelus Kemp'in ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Dün hiç süre almasa da. Sözün özü seri ne olursa olsun bu takım bu sezon yaptıklarıyla şampiyonluğu çoktan kazandı. Geriye kalan bunu resmiyete dökmek ve 3.'yü bekleyen EuroChallenge ve Türkiye Kupasının yanına Şampiyonluk kupasını da koymak..

Hiç yorum yok: