21 Şubat 2012 Salı

Tezgah Kuruldu


Dün Kürşat Tüzmen'in federasyon başkanlığı için adaylığını açıklaması beni biraz umutlandırmıştı. Yıldırım Demirören'i gözü kapalı destekleyen güzide kulüplerimiz, bu karardan sonra belki doğru yolu bulur diye düşünüyordum. Ama bugün gördüm ki, kulüplerimizin böyle bir derdi yok. Açık açık UEFA ve FIFA'yı sallamayacağını söyleyen, puan silme ve küme düşme cezasının olmayacağı vaadini veren Demirören'in peşinden gitmeye devam ediyorlar. Çünkü işlerine gelen bu. Nasıl pis bir düzense, herkes pisliğe nasıl batmışsa artık, açık açık bu ahlaksızlığı destekliyorlar ve bundan zerre kadar utanmıyorlar. Bu durumu gören Tüzmen bugün adaylıktan çekildiğini açıkladı. Şu sözlerle beraber durumun vehametini ortaya koydu:

"Çalışma arkadaşlarımın TFF delegeleri ve futbol kulüpleri nezdinde yapmış oldukları değerlendirmeler sonunda, futbolumuzun içinde bulunduğu kaotik ortamın bitirilmesi adına alınması gereken kararların,  FIFA ve UEFA kurullarının yönetmelik hükümleriyle örtüşmesi gerekliliği açıktır.
Kulüplerimizin çoğunun alınmasını istediği kararlarla FIFA ve UEFA kriterlerinin örtüşmediği ancak bugün netleşmiş bulunmaktadır.
Bu çözümsüzlük içerisinde aday olmamın ülke futboluna herhangi bir katkı sağlamayacağı düşüncesiyle TFF başkanlık adaylığından çekilmiş bulunmaktayım"
Geriye kaldı 20 aday. Bunların çoğunun kukla olduğunu herkes biliyor. Hacıosmanoğlu belki biraz zorlar ama, Ata Aksu ülke futbolunun Demirören ve onun şakşakçı destekçisi güzide kulüp başkanları ve yöneticilerinden kurtulması için son şans gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: