30 Mart 2012 Cuma

Alcatraz'da Sezon Finali


Bu sezonun yeni JJ Abrams dizisi Alcatraz 13. bölümüyle sezon finalini yaptı. Son bölüme kadar gizemin aydınlanmasını -en azından bir kısmının- beklerken, son bölümle beraber işler daha da karıştı. Aslında beklediğimden daha iyi bir final oldu. Zira dizinin gelişimi fazla umut vermemişti. Her bölüm geri dönen bir mahkumun yakalandığı polisiye bir dizi tadında geçiyordu. Hakkını vermek lazım, mahkum karakterleri çok iyi işleniyor ve hikayeleri gerçekten çok iyi aktarılıyor. Ama nereye kadar? 302 mahkum olduğunu düşününce, bu kıvamda 302 bölüm bekliyorduk (!)

Son bölümle beraber her şeyin arkasında hapishane müdürü James'in olduğunu, Tommy Madsen'in de ona çalıştığını, 60'ta şartlı tahliyesine yardım ettiği ve The Rock'tan ayrılırken kendisine bir telefon numarası verdiği Harlan Simmons'un, geçen zamanda köşeyi döndüğünü öğrendik. Ancak Simmons'un Warden James'e yamuk yaptığı ve Alcatraz'daki şu meşhur odanın anahtarlarından birinin onda olduğunu ortaya çıktı. Tabi acar dedektiflerimiz bu anahtarı ele geçirdi ve diğer 2 anahtarla beraber odayı açmayı başardı. Odadan çıkanlar ise işleri iyice sarpa sardırdı. Mahkumlardan alınan kanların koloidal gümüş takviyesi yapılarak tekrar geri verilmesi sayesinde mahkumların takibinin yapılabildiği bir harita yapıldığı ortaya çıktı. Ve görüldü ki mahkumların geri dönüş yaptığı tek yer San Francisco değil. Ülkenin tüm eyaletlerinde olduklarını gördük. Demek ki 2. sezon da bol bol mahkum kovalıcaz. Aynı odadan bir de yaşlı bir amca çıktı ki, o da 63'lü çatlak doktorlardan birisi muhtemelen, hatta elebaşı, bilemedin Warden James'in yancısı olabilir. Sene 2012 olduğunu öğrendiğinde attığı kahkahayı ben 28 yıldır atamadım. Ağzına sağlık moruk :D

Sonuç olarak vasat ilerleyen dizi, beklentilerimin üzerinde bir sezon finali ile, önümüzdeki sezon için benden bu kadar erken vazgeçmeyin, daha sağlam, daha güçlü geri döneceğim mesajını verdi. Bu arada unutmadan, nalları dikmek üzereyken bıraktığımız Rebecca ölmeyecek tabi ki, Lucy'ye yapılan mucizevi gümüş takviyesi, ona da büyükbabası Tommy Madsen'in kanı ile yapılacak gibi geliyor. Dualarımız onunla, hayırlısı olsun..

Hiç yorum yok: