1 Mart 2012 Perşembe

Toplama


Evet toplama takım. Baştan söyleyeyim, yanlış anlaşılmasın. Bu yazı, dünkü kötü futbol ve mağlubiyetten dolayı yazılan bir eleştiri yazısı değil. Tam tersi, yeni bir teknik direktörün yeni oyuncularla kurduğu yeni bir milli takımın, bir kaç idmandan sonra çıktığı ilk milli maçta oynanan kötü oyunun ve alınan mağlubiyetin normal olduğunu anlatan bir yazıdır. Kadro açıklandığı zaman Abdullah Avcı'yı buradan tebrik etmiştik. Artık kemikleşen ve maalesef takıma faydadan çok zarar veren bazı futbolcuları kesip, gerçekten performansa dayalı olarak hak eden, yeni, genç isimleri çağırdığı için. Tunay Torun gibi göz önünden uzak gurbetçi oyuncuları çağırıp onlara forma verdiği için. Bu yüzden bir hazırlık maçında kaybettik diye isyan bayrağı sallayacak halimiz yok.

Çağırılan kadroda 9 isim daha önce hiç milli olmamış oyunculardı. Bu kadar çok yeni oyuncuyu çağırmak ve takıma monte etmek cesaret işidir. Kaleci yeni, stoperler yeni, sol bek yeni, orta saha 2-3 isim dışında yeni, forvet yeni, forma bile yeni. :D Tam anlamıyla toplama takım. Rakip genç, hızlı ve teknik oyunculardan kurulu Slovakya. Bütün bunlar düşünüldüğü zaman dünkü maçı bir kaynaşma maçı olarak düşünmek ve bundan öteye geçirmemek lazım. Bugün gazete manşetlerinde olduğu gibi hemen yaygara koparmak, milli takım ışık vermiyor demek saçma ötesi. Abdullah Avcı bu tarz popülist yaklaşımlara prim tanıyacak bir insan değildir. Bildiği yolda yılmadan devam edecektir. Ona ve genç oyuncularımıza sonuna kadar güveniyoruz.

Hiddink'e milyon dolarlar verdik, artık kaşarlanmış, heyecanı ve isteği kalmamış oyuncularla oynadık da ne oldu? Kaybedecek bir şeyimiz yok. Son iki büyük turnuvaya katılamadık. Ortada açık bir başarısızlık var. Hem yeniden yapılanma, hem de gençlere yatırım yaparak uzun yıllar milli takımın iskeletini oluşturacak kadroyu kurma zamanıdır. Bu yolda atılacak her adım da gerçek futbol severlerin desteğini alacaktır.

Hiç yorum yok: