5 Mart 2012 Pazartesi

Niye Sidnei Hocam?


Beşiktaş için işler iyi gitmiyor. Dün İnönü'de Trabzonspor'a da kaybettik. Son 7 maçta aldığımız 5. yenilgi. Tek kelimeyle rezalet. Beşiktaş gibi bir takım 7 maçta 4 puan alamaz. Bunun izahı yok. Şimdiye kadar kendimizi Avrupa ile teselli ettik. Ama gözüken o ki, tek teselli kaynağımız da elimizden kayıyor. Atletico Madrid karşısında hiç şansımız yok. Perşembe günü İspanya'da konuk olacağız Atletico'ya. Ve korkarım ki dünkü Trabzonspor maçından daha kötü bir gün yaşanabilir. Manzano dönemi ile Simeone dönemi Atletico'su arasında büyük fark var. Manzano takımı karşısında şansımız olabilirdi, ama Simeone sonrası gerçek "takım" oldular. Takım savunmasını çok iyi yapıyorlar, çok az gol yiyorlar. Bizim savunmamızdan bahsetmeye gerek yok herhalde. Şimdiye kadar Avrupa maçlarında bizi taşıyan motivasyondan ve yıldızlarımızın (!) vitrin meraklısı futbolundan çok daha fazlasına ihtiyacımız olacak.

Tekrar düne dönersek, yanlış 11 ile zaten istim üzerindeki Trabzonspor'a aradığı fırsatı verdik. Kendi sahanda atak futbol oynayacağın açıkken, rakibin güçlü kontra atak silahları varken, defans dörtüsünü 4 ağır stoperden kurmak açıklanacak bir durum değil. Slow motion oynayan Sidnei'i maç öncesi kimse 11'e koymazken, Carvalhal neden oynatıyor? Tanju Kayhan, Ersan, Toraman, Sivok ve Ekrem Dağ'dan oluşan "n" tane savunma kombinasyonu yapılabilirken, neden 4 stoperli bir savunma? Sakatlıktan yeni çıkmış ve geçen seneki halinden çok uzak olduğunu gördüğümüz Ersan Gülüm'den sol bekte ne bekliyor Carvalhal? Tek kanadımızı kendi elimizle kırmış oluyoruz. Diğer bek de İbrahim Toraman, stoperden bozma. Bu şekilde beklerden hücum anlamında katkı almayı beklemek hayalcilik.

Ersan Gülüm maç sonrası Lig Tv'deki röportajında adeta isyan etti. Bizim futbolcularımız korkar bu tür şeyleri konuşmaktan. Ersan gurbetçi malum, dobra dobra konuştu. Sol bekte benden daha iyi arkadaşlarım var dedi. Bekte verim veremiyorum dedi. Carvalhal'i direk eleştirdi. İyi de yaptı. Tanju veya Ekrem de pek ala bek oynayabilirdi. Stoperleri Sivok ve Toraman ile veya Ersan ile kurmak çok mu zor ya? Büyük sempati beslenen Carvalhal, hiç bir şey yapmayarak, karakteri ile kazandığı krediyi büyük bir hızla tüketiyor. Avrupa sığınağını da kaybettikten sonra, Carvalhal nereye sığınacak çok merak ediyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Dünkü maçta Trabzonsporun hakkını yememek lazım. İyi mücadele etti tabiki Beşiktaşta oynadığı kötü futbolla Trabzonspora yardımcı oldu...Trabzonspor traftarlarının maç öncesinde skor tahminleri maç sonrasında Beşiktaşın kötü futbolu ve trabzonsporun azmiyle değişti... Beşiktaşın futbolcu kalitesi Trabzonspordan daha iyi ama son maçlara bakılırsa aralarındaki uyumsuzluktan mıdır yoksa Carvalhal'in iyi oyun kadrosu kuramamasından mıdır bilinmez bu kaliteyi ortaya koyamıyorlar... Beşiktaş en kısa zamanda toparlanmalı... Avrupa da daha farklı bir Beşiktaş istiyoruz...