9 Ocak 2012 Pazartesi

Bursaspor'dan Üçlü

bursaspor.org

Kötü bir ilkyarı geçiren Bursaspor, transferde üçlü çektirdi. Şilili Sebastián Pinto, Çek Petr Janda ve Konyaspor'dan Hakan Aslantaş ile prensipte anlaşıldı. Hatta Hakan Aslantaş, federasyondan alınan özel izinle dün antrenmana bile çıktı. Hakan'ı az çok biliyoruz da, diğer iki oyuncuya bakalım biraz.


Şili doğumlu olan Sebastián Pinto İspanyol pasaportuna da sahip. 25 yaşındaki golcü, 2 kez milli formayı giyip 3 gol atmış. Bu iki maç da hazırlık maçı yalnız. Lakabı "Tank". Babası gazeteci ve televizyon sunucusu. 1.87 boyundaki oyuncu epey gezmiş. Hatta bir ara Fransa'da Nancy forması bile giymiş ama tutunamamış. Son olarak ülkesinde O'Higgins forması giyip, burada oynadığı 14 maçta 13 gol atmış. Oyuncunun piyasa değeri transfermarkt'a göre 500.000 €.


Çek oyuncu Petr Janda, ki bazı kaynaklarda Peter Janda diye geçiyor, orta sahanın hemen hemen her yerinde görev yapabiliyor. Milli takım formasını 2 kez giymiş. 25 yaşını henüz doldurmuş, 1.86 boyunda. Slavia Prag ile sözleşmesi sona erdiği için bonservisi elinde. 104 kez giydiği Slavia Prag forması ile 6 gol atmış. (Slavia diyince aklıma Ümit Özat gelmedi değil) Bu iki transfer henüz resmiyet kazanmasa da Ertuğrul Sağlam prensipte anlaşıldığını açıkladı. Umarım Bursaspor için hayırlı olur.

Edit: Hakan Aslantaş transferi resmiyet kazanırken diğer oyuncular için henüz bir açıklama gelmedi. Janda için Gençlerin de devreye girdiği söyleniyor. Bekliyoruz...

Şedit:Sebastian Pinto helikopterle Bursa'ya getirilmiş, görüşmeler devam ediyor.

Hiç yorum yok: