26 Ocak 2012 Perşembe

Nasıl Başlarsan Öyle Gider
FB Ülker 65 - 63 EA Milano

fenerbahce.org

Yeni salonun açılış maçında İtalyan Emporio Armani Milano takımıyla karşılaştı Fenerbahçe Ülker. Rakibini zor da olsa 65-63 yenerek Top 16'da ilk galibiyetini almış oldu. Yeni salon münasebetiyle Euroleague Başkanı da maçı izleyenler arasındaydı.

Galibiyetle başlamak önemliydi yeni salona. Nasıl başlarsa öyle gider denir ya, bu hakikaten önemli bir psikolojidir. Kendi evini kale olarak görmek, kolay kolay yenilmeyeceğini bilmek hem özgüven hem de büyük üstünlük getirir takıma. FB Ülker rakibini eze eze yenmedi, maçı söke söke almadı ama, zamanla bu özgüven oluşacaktır diye düşünüyorum takımda. Ama böyle bir atmosferde bile, maçın son topa kalması, ki Fotsis boş üçlüğü buldu, atsa tam anlamıyla bir şok yaşanacaktı ilk maçta, hoş olmadı. Tüm bunlara rağmen galibiyet galibiyettir diyoruz ve bundan sonraki maçların daha rahat geçmesini umuyoruz Allah'tan. (bkz. İsmail Abi: Bunu umuyorum Allah'tan.)

Biraz maça değinelim. Ukic çok iyiydi takımı sırtladı, Mirsad yine ribaundları topladı, Kaya Peker savunmada iyiydi, Bogdanovic 17 sayıyla maçın en skoreri oldu, ve tabi "Yeniçeri" Oğuz Savaş ve bıyıkları bazen sahada, bazen kenardaydı.

Hiç yorum yok: